מה המצב כרגע?
מה המצב כרגע בשטחי יהודה ושומרון?
שטחי יהודה ושומרון מחולקים לשטחי A ,B ו-C.
שטחי A: שטחים בשליטה אזרחית וביטחונית של הרשות הפלסטינית, הכוללים בעיקר את הערים הפלסטיניות הגדולות ושטחים ללא התיישבות יהודית משמעותית (מסומנים בצבע חום).
שטחי B: שטחים בשליטה אזרחית וביטחונית של הרשות הפלסטינית, הכוללים בעיקר, כפרים פלסטינים (מסומנים בצבע צהוב בהיר). בשטחים אלה יש לישראל סמכות גוברת בכל הקשור לביטחונם של הישראלים וללחימה בטרור. שטחי A ו-B כוללים 40% מהשטחים ובהם 95% מקרב 2.5 מיליון התושבים הפלסטינים.
שטחי C: שטחים בשליטה ביטחונית ואזרחית (למעט 24 סמכויות שהועברו לרשות הפלסטינית) של מדינת ישראל הכוללים את כל היישובים היהודיים, כולל היישוב היהודי בחברון, הכבישים המובילים אליהם, אזורים בלתי מיושבים, שטחי אש, בקעת הירדן ומדבר יהודה (השטח בצבע לבן במפה). שטח C כולל 60% מהשטחים ובו כ-100 אלף פלסטינים, וסך הכל 300 אלף פלסטינים בשטחי C כולל ישובים שגולשים לשטחי A ו-B.
מבחינה ביטחונית: לצה"ל יש שליטה ביטחונית על כל שטחי יהודה ושומרון. בשנים האחרונות קיים תיאום ביטחוני בין צה"ל לבין מנגנוני הביטחון הפלסטיניים ביהודה ושומרון. פעילותם של כוחות הביטחון הפלסטיניים היא יעילה, רצופה ומניבה תוצאות. לפי גורמי הביטחון התיאום הביטחוני זה אינטרס משותף ובלעדיו יווצרו הרבה חיכוכים בשטח וישראל תחווה הידרדרות ביטחונית.
מבחינה אזרחית: 430,000 מתנחלים גרים ביהודה ושומרון והם זכאים להטבות מלאות כאזרחים ישראלים והם מוגנים לפי החוק. הרשות הפלסטינית מנהלת את חייהם של הרוב המוחלט של הפלסטינים.